Öntapadó pólya

Kategória: Öntapadó pólya

Nincs több termék

Nincs több betölthető oldal

Öntapadó pólya

Az öntapadó rugalmas kötésrögzítő pólya alapváltozata kreppelt szövetszerkezetű és mikroszemcsés lateximpregnálással készült úgy nevezet HAFT pólya, mellyel erős csúszásmentes tapadás alakítható ki. Az erős tapadó képesség miatt anyagtakarékos, gyors rögzítőkötések készíthetőek főképp az ízületek környékén. A helyesen felhelyezett öntapadó pólya tartós kötést biztosít, mely nem vág a bőrbe, nem gátolja a vérkeringést, nem ragad a szőrzetre, vagy a ruházatra, jól szellőzik és bőrbarát. Nyújthatóság 50 – 90%.

Poliamid alapanyagú öntapadó pólyák egy másik típusa a poliamid alapanyagú úgynevezett Copoly pólya, mely a kreppelt szerkezetének köszönhetően nagyon könnyedén alakítható a test, különböző hajlataihoz, boka, térd, csukló, ujjak. Nagyon stabil rögzítő kötés készíthető akár egy sportolás közben szenvedett vérzéses sérülés esetén. Például egy összefejelés utáni hámsérülést mull lappal tamponálva, majd mull pólyával átkötve, végül záró rétegként a poliamid pólyával rögzítve, tartós csúszásmentes kötés alakítható ki.

Alkalmazzák ezt a pólya típust önmagában bokaficam esetén kompressziós pólyaként, mivel erős tartós rögzítés készíthető vele, viszont kellően vékony ahhoz, hogy az edzőcipőben sem nyomja a lábat, kényelmes. Használata esetén nem szükséges merev tape bandázs alkalmazása. Ezt a fajta használatot azonban jobb ha szakember – masszőr, sportorvos, terapeuta – is felügyeli a rehabilitációs fázisban.

Egy újabb nagyobb öntapadó csoport az úgy nevezett Gazofix jellegű polyák, amik az öntapadó pólyákon belül a csúcsminőséget képviselik. Általában 20m-es kiszerelésben kapható sűrűn szőtt, kellően rugalmas, így könnyen alakítható pólyákról beszélünk. Ezeket az egészségügyi eszközöket a professzionális sportgyógyászat alkalmazza nem elasztikus tape alá, alaprögzítésnek, leginkább bokasérülések esetén.