Magnosolv Sport 400mg granulátum 20db

Magnosolv Sport 400mg granulátum 20db egy magnézium-tartalmú étrendkiegészítő készítmény. Tasakonként 400mg magnéziumot tartalmaz, amely a Beviteli Referencia Érték (NRV) 107%-ának felel meg. A készítmény kényelmesen alkalmazható, szájban oldódó formája bármikor víz nélkül is bevehető úgy, hogy a tasak tartalmát közvetlenül a nyelvre öntjük.

 

3 690 Ft

Leírás

Magnosolv Sport 400mg granulátum 20db Gyors és kényelmes megoldás sportolás előtt, közben és után

A magnézium élettani hatásai

Az idegrendszer, a szív, illetve a szív- és érrendszer, az izmok, a vese megfelelő működéséhez mind-mind szükség van a magnézium nevű ásványi anyagra, amely a test energiatermelésének fontos közreműködője, de hozzájárul az immunrendszer épségéhez, a csontváz és a fogak felépítéséhez is.

Egy átlagos felnőtt szervezetében 21-28 gramm közötti magnézium található: e mennyiség mintegy 60 százaléka a csontvázban, a fennmaradó hányad túlnyomórészt a lágy szövetekben koncentrálódik, és a magnéziumkészlet kevesebb mint egy százaléka található a sejten kívüli térben. A szervezetbe jutott magnézium 30-50 százaléka a vékonybélből szívódik fel, és a vizelettel távozik a vese kiválasztó működése eredményeképp. Hogy az optimális testi működés szempontjából mennyire fontos ez az ásványi anyag, azt a hiányában fellépő tünetek fellépésekor tapasztaljuk meg. Milyen funkciókat tölt be szervezetünk alapfolyamataiban a magnézium?

Anyagcsere, energiatermelés

A magnézium egyik legfontosabb szerepe a szervezet energiaellátásában való közreműködés. A sejtek elsődleges energiaforrását jelentő adenozin-trifoszfát (ATP) nevű vegyület a magnéziumhoz kötve tudja kifejteni biológiai hatásait: az, amit ATP-nek nevezünk valójában gyakran magnézium-ATP-komplex. Más szóval: elősegíti a cukor-, zsír-, fehérje, nukleinsavanyag cserében és egy sor más folyamatban nélkülözhetetlen ATP kötődését a különböző enzimekhez, amelyek az emberi a szervezet anyagcsere folyamatait katalizálják. A MAGNOSOLV Sport 400mg granulátumot bármikor és bárhol, folyadék nélkül beveheti. Ideálisan használható mozgás közben vagy olyan esetekben, amikor a tabletta bevétele nehézkes.

A vázizmok működése

A kalciummal együttműködésben legalább ennyire meghatározó tényezője a magnézium az izomműködés szabályozásának. Nagy vonalakban: a kalcium az izmok összehúzódásáért, a magnézium pedig ezek ellazulásért felel, és, optimális esetben, a szervezetben kétszer annyi kalcium található, mint magnézium. Kellemetlen következményekkel járhat, ha a kettő közti egyensúly felborul: az elégtelen magnéziumbevitel miatti magas kalciumszint ismert következményei az izomgörcsök.

Vérellátás

A kalcium és a magnézium nem csak a vázizomzat, hanem a szívizom, valamint az erek és a belső szervek falát képező sima izomzat működését is hasonló módon befolyásolja. A verőerek és a szív sejtjeiben a magnéziumhiány miatt kialakuló merevség akadályozza az egészséges működést; a szív vérellátását biztosító koszorúerek összehúzódásának fokozódásával romlik a szív vérellátása, a szív kisebb hatásfokon tudja végezni a munkáját, mindez pedig szívbetegségekhez vezethet.

Mikor mennyi magnéziumot kellene fogyasztanunk?

Általában 300-350 milligramm között mozog a napi szükségletünk felnőttként, gyermekként ennek ötöde felel a helyes működésünkért. Az alkoholfogyasztás, a dohányzás, a stressz, a nehéz fizikai munka és a terhesség emeli a szükségleteinket. Ezekben az esetekben 400-450 milligrammra is szükségünk lehet napi szinten.

Hiánya az első időszakban szokatlan fáradékonyságot, kimerültséget és izomgörcsöket okozhat. Később az idegrendszer és az anyagcsere, majd komolyabb hiányállapotokban a vérkeringés is érintett lehet a magnéziumhiány miatt. Anorexia nervosa esetén szintén hamar fellépő hangulatingadozások, görcsös, gyengülő izomzat, hányinger és személyiségváltozás figyelhető meg, ami a magnézium hiányának is betudható.

A magnéziumot nehéz, de ugyanakkor nagy hiba is túladagolni. Csupán táplálkozással nagyon ritka, hogy ilyesmi előfordul, de célzott bevitel esetén, táplálékkiegészítők formájában lehetséges a túladagolás. Ez leginkább azért káros, mert részben terheli a vesék munkáját, részben csökkenti a foszfor kiürülését is. Szédülés, kettős látás, légzési nehézségek, szívritmuszavarok alakulhatnak ki.

Alkalmazás módja

Naponta egyszer egy tasak. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot.
Öntse a tasak tartalmát víz nélkül, közvetlenül a nyelvére. Hagyja a granulátumot feloldódni, majd nyelje le.
Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozást és az egészséges életmódot.

Összetevők

Magnézium-oxid, humektáns: szorbit (E420), savasság szabályozó: mononátrium-citrát (E331), sűrítőanyag: nátrium-karboxi-metilcellulóz (E466), sav: citromsav (E330), ízesítőszer, édesítőszerek: aszpartám (E951) és nátrium-ciklamát (E952), csomósodásgátló: zsírsavak magnézium sói (E470b).
Fenilalanin-forrást tartalmaz.

Tárolás:
Száraz helyen, legfeljebb 25oC-on tárolandó.

Figyelmeztetések
Gyermekektől elzárt helyen tartandó. A túlzott használat hashajtó hatást okozhat.