Motto fájdalomcsillapító tapasz kék

A Motto fájdalomcsillapító tapasz elvi működésének alapja, hogy az általa kiváltott potenciálváltozás nanoáramokat indukűlnak a bőrön keresztül, amely lokális fájdalomcsillapítást eredményez. Ezen kismértékű feszültségkülönbség más, mikroáramú tapaszokhoz hasonló hatással van a bőr alatti szövetekre, elősegíti az izmok ellazulását és a fájdalom enyhítését. KÉK tapasz.

990 Ft

Leírás

A tapasz felületén található ásványi anyag a bőr felszínén keletkező nedvesség (veríték) révén olyan reakciót vált ki a bőr és a tapasz közötti térben, amely feszültségváltozást generál ezáltal a bőrben és a bőr alatti szövetekben.

Az eszköz működési mechanizmusa az ún. mikroáramú elektromos stimuláció hatásmechanizmusához hasonlít, de azoktól eltérően nem a testtel való közvetlen energiaközléssel valósul meg, hanem a galvanikus reakció a bőrfelszín és a tapasz közötti térben, gyakorlatilag a tapasz felületén valósul meg.

Már régóta köztudott a kutatók számára, hogy a fájdalomcsillapítás elérhető mikroáramok használata segítségével. A transcutan és percutan elektromos idegstimuláció fájdalomcsökkentő hatását több tanulmány tárgyalja annak mechanizmusaival együtt.
E két kezelési forma már világszerte elterjedt nemcsak a reumatológiai, hanem egyéb fájdalomszindrómák (posztoperatív, tumoros, fogászati, neurológiai stb.) kezelésében is.

A Motto fájdalomcsillapító tapasz esetében a lokális fájdalomcsillapítás folyamata az ásványi anyag szemcsék körüli lokális potenciálváltozások következményes kialakulásával magyarázható. A szemcsék és tapasz felülete alatt képződő izzadtság galvanikus reakciót indukálnak, melynek következtében potenciálkülönbség alakul ki, és ez a feszültség a dermisz mélyebb rétegeibe hatolva képes befolyásolni a bőrfelszín alatti neuromuszkuláris rendszert.

Figyelmeztetések

Külső használatra! Egyszer használatos! Nyílt sebre nem alkalmazható! Nem steril. Használat előtt olvassa el a belső oldalon található tájékoztatót! A ragasztóanyag tartalmaz kaucsukot (LATEX), amely az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthat ki.

Gyermek, várandós, szoptató anyák esetében nem áll rendelkezésre elegendő információ.

Ne használja az eszközt egyidejűleg más, helyi alkalmazású készítménnyel!

Mágneses rezonancia vizsgálat (MRI) vagy más mágneses mechanizmuson alapuló vizsgálat, terápia előtt a tapaszt el kell távolítani! A vizsgálat után helyezzen fel egy új tapaszt.

Pacemaker-t használó beteg esetében: elvi működése alapján nem befolyásolhatja a pacemakert, de nem áll rendelkezésre elegendő információ.

Tárolás

Legfeljebb 30 °C-on, száraz, hűvös helyen. A tasakcsomagolás felnyitása után 6 hónapig használható fel. Bontatlan csomagolás esetén 5 évig használható fel.

Összetétel

Kaucsuk ragasztóanyaggal ellátott tapasz, felületén réz tartalmú ásványi anyag granulátummal.