Pasta Cool 190g sportkrém

PASTA COOL 190g sportkérm – húzódások, zúzódások, rándulás, vérömleny kezelésére szolgáló krém

 

4 390 Ft

Pasta Cool

Leírás

PASTA COOL heparin tartalmú sportkrém

Hatás, tulajdonság

A Pasta Cool hatóanyaga, a természetes heparin, a kezelés helyén csökkenti a hajszálerek falának áteresztőképességét, megakadályozza a véralvadék kialakulását, illetve akadályozza növekedését, elősegíti a már kialakult alvadék, vérrög megszűnését, felszívódását.
Használatával a szövetekben képződött folyadékgyülem gyorsabban szívódik fel. A szalicilsav gyulladáscsökkentő hatást fejt ki. Az illóolajok fokozzák a vérátáramlást, a kovasavas timföld magas nedvszívó képességgel rendelkezik, így hűsítő hatást fejt ki. Összességében a Pasta Cool elősegíti a vérömlenyek gyorsabb felszívódását, a feszítő- és fájdalomérzés, illetve a megnövekedett nyomásérzékenység megszűnését, csökkenti a mozgáskorlátozottságot. A Pasta Cool kellemes illatú, vízzel lemosható készítmény.

Mik a készítmény hatóanyagai?

100 g pasztában: 5000 NE heparin-nátrium (Heparinum natricum), 48,5 g kovasavas timföld (Bolus alba et rubra), 1,0 g szalicilsav (Acidum salicylicum), 0,4-0,4 g rozmaring- és törpefenyőolaj (Rosmarini et Pini pumil. aetherol.), 0,2 g citronellaolaj (Citronellae aetheroleum).

Mit tartalmaz még a készítmény?

Segédanyagai: etanol, glükóz szirup, glicerin, tisztított víz. Tartósítóanyagok: metil-paraben és szorbinsav.

Mikor ajánlott a Pasta Cool alkalmazása?

Duzzadáscsökkentő, gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatású Pasta Cool sportsérülések, rándulások, izomhúzódások, zúzódások, ízületi bántalmak esetén bedörzsölésre és borogatásra alkalmazható. A következményként fellépő fájdalmas duzzanatok és vérömlenyek, a támasztó- és mozgató szervrendszer (izmok, ízületek, ínhüvelyek) fájdalmas-gyulladásos állapotaiban, izmok, ízületek túlerőltetése (“teniszkönyök”) esetén, a felületes visszértágulatok területén fellépő pangásos, duzzadásos és gyulladásos jelenségek, fagyás okozta károsodások esetén alkalmazható a készítmény.

Mikor nem szabad a Pasta Cool-t alkalmazni?

A Pasta Cool nem alkalmazható egyes alkotó részei iránti túlérzékenység (allergia), (főként a szalicilsav és a metil-paraben (p-hidroxibenzoesav-észter)) esetén. Nem alkalmazható a készítmény szájon át szedhető véralvadásgátló gyógyszerekkel együtt.

Mit kell tudni a Pasta-Cool alkalmazásának megkezdése előtt?

Hosszantartó, nagy felületen történő alkalmazását kerülni kell gyulladt bőrfelületen, veseelégtelenség fennállásakor.
Óvatosan kell alkalmazni károsodott perifériás keringésű vagy diabétesz (cukorbetegek) végtagjain.

Alkalmazható-e a Pasta Cool más készítményekkel együtt?

A kenőcs nagy felületen történő alkalmazása esetén különböző gyógyszerkészítmények hatása megváltozhat, pl. véralvadásgátló hatású készítmények hatása fokozódik, a methotrexat toxicitása felerősödik, valamint karbamid tartalmú gyógyszerek vércukorszint-csökkentő hatása is felerősödhet. Más helyileg alkalmazott gyógyszerek hatása fokozódhat, ezért ne használja a kenőcsöt együtt egyéb helyi alkalmazású készítménnyel.

Mit kell megfontolni várandósság vagy szoptatás ideje alatt?

Várandós anyák a készítményt ne alkalmazzák.
Szoptató anyák hosszabb ideig, nagy felületen, valamint a mellen és környékén ne használják.

Hogyan és mikor kell alkalmazni a készítményt?

A Pasta Cool felvitele cellulóz alapanyagú anyaggal javasolt, késpengényi vastagságban enyhe nyomással ajánlott szétkenni az érintett területen. A kezelt területet szükség esetén fedéssel rögzíteni lehet. A pasztát vászoncsíkra vagy egyéb megfelelő szövetféleségre is rá lehet kenni, és a bekent felületet az érintett testrészre helyezni, majd nem túl szorosan rögzíteni. A paszta langyos vízzel lemosható. A Pasta Cool-t a panaszok megszűntéig naponta 1-2-szer ajánlott alkalmazni.
Borogatásként (pakolásként) alkalmazva 12 óránként javasolt cserélni.

Milyen nem kívánt mellékhatást válthat ki a készítmény?

Ritkán túlérzékenységi (allergiás) reakciók alakulhatnak ki bőrön: fokozott kivörösödés, viszketés, esetleg kiütések fordulhatnak elő. Ilyen esetekben a kezelést azonnal be kell fejezni.

Mit kell tudni még az alkalmazásról?

A Pasta Cool nyálkahártyára, szembe, sérült bőrfelületre, nyílt sebekre nem kerülhet!
Vénás gyulladás, visszértágulat esetén kerülni kell a bedörzsölést!

Mire kell ügyelni az alkalmazás során?

A készítményt a dobozon feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Mennyi ideig alkalmazható a Pasta Cool?

A panaszok hosszú ideig való fennállása (7-10 nap), illetve az alkalmazástól elvárt hatás fellépésének elmaradása esetén orvoshoz kell fordulni.

Hogyan kell tárolni a készítményt?

Hűvös helyen, fénytől védve tartandó. A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni!
Nyilvántartási szám: OGYI-540/1995

Csomagolási egység:
190g/tubus