AcuTop kineziológiai tapasz classic 5cm x 5m bézs

AcuTop kineziológiai tapasz classic 5cm x 5m bézs, sport és terápiás célokra. Anyaga 93% pamut,7% spandex. Latexmentes ragasztó.

 

1 990 Ft

Leírás

Acutop kineziológiai tapasz classic 5cm x 5m bézs

Hatásmechanizmusa: A kineziológiai tapasz hatására a bőr és a szövetek fellazulnak, a nyirokfolyadék áramlása intenzívebbé válik, javul a vérkeringés, és a fájdalom receptorokra nehezedő nyomás csökken. A tapasszal stabilizálhatjuk az izmokat, ízületeket, csökkenthetjük a sérült szövetek terhelését, megakadályoz-hatjuk az izomgörcsök kialakulását, illetve csökkenthetjük a gyulladások bekövetkezésének lehetőségét.

Részletesen: A szalagnak köszönhetően az alatta futó izmok a test mozgása során a rugalmasan rögzített bőr alatt fognak elcsúszni. Ez az egyébként természetes jelenség a nyirokkeringés egy test által indukált masszázsa, mely a nyirokkeringés fennmaradását, a nyirokkeringésbe való visszakerülését biztosítja. A ragasztás során a rugalmasan rögzített, feszített bőrfelület egy fokozott nyirokmasszázst kap, ezen felül olyan receptorok kapnak állandó ingerlést, melyek a szervezet természetes fájdalomcsillapító-rendszerét aktiválják. A szövetek a kötés alatt is mozogni tudnak, hiszen a szalag rugalmas, tehát a mozgás által a szövet természetes gyógyulási folyamata gyorsul. Ahol gyulladás található, ott a szövet gyulladáscsökkentő folyamatai is lényegesen rövidebb idő alatt folynak le.

A szalag színeinek terápiás hatása: A színek terápiás hatása nem csupán a lelki-, de egészségi állapotot is képes jótékonyan befolyásolni. A meleg színek – pink, piros, sárga – által kiváltott energetizáló hatás ideális a feszült, túlterhelt izmok lazítására. A hideg színek – kék, fekete – inkább hűsítenek, nyugtatnak, ezáltal a gyulladások csökkentésére alkalmasak.

Kék – Nyugalom Hűsítő, nyugtató, pihentető szín, görcsoldó, gyulladáscsökkentő hatású.

Fekete – Erő Fokozza a piros és a kék szín hatását.

Bézs – Semleges Testszínű, semleges hatású, nem feltűnő, esztétikai okokból gyakran használt szín.

Pink – Lazítás Nyugtató hatással van a testre, az izmokat is ellazítja.

Narancs – Serkentés Meleg, aktív szín, enyhíti az izom feszültségeit és görcseit. Az immunrendszert egészében erősíti, ezzel együtt mozgósítja a test összes öngyógyító erejét.

Vörös – Aktivitás Melegséget, aktivitást, dinamizmust sugároz. Energetizáló hatású, fokozza a vérkeringést. Legyengült izomzat, lassú vérkeringés esetén kifejezetten ajánlott, gyulladás esetén azonban inkább válasszunk a hideg színek közül.

Lila – Kiegyenlítődés Egyesíti a kék hűsítő és a vörös aktivizáló hatását.

Zöld – Harmónia Relaxációs és nyugtató hatású. Ízületi gyulladásra ajánlott.

Citromsárga – Élénkítés A nap színe, meleget és lelkesedést sugároz, élénkíti az idegrendszert. Jó hatással van a bőrproblémákra, a reumára valamint az ízületi gyulladásra.

Fehér – Tisztaság A fény, a tisztaság, az egyszerűség jelképe. A fehér szín nemcsak tiszta, hanem tisztító hatású is.

Használata: Sportsérülésektől a tartásjavításig. Kinesio-Taping módszer a mozgásszervi problémák kezelésének egyik leghatékonyabb kiegészítő módszere. Alkalmazható többek között sportsérülések, ficamok, húzódások, túlfeszült, görcsös izmok, korlátozott ízületi mozgások, derék- hát-, nyak- és fejfájások, gyulladásos tünetek – például tenisz- és golfkönyök -, gerincferdülés, X láb, O láb korrigálására, haránt boltozat emelésre, lúdtalpra, idegbántalmak kezelésére, tartásjavításra, valamint a mozgásszervi műtéteket követő rehabilitáció során.

Értékelések

There are no reviews yet

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.