VEROFIT izotóniás ital 600g vérnarancs

Verofit izotóniás ital 600g vérnarancs pótolja az izzadással elvesztett vitaminokat, ásványi anyagokat, só és nyomelemeket. Szinten tartja a vércukorszintet, ezzel kitolja a fáradtság küszöböt. 10 féle vitamint és 6 ásványi anyagot tartalmaz. Tropical íz, 600g-os = kb. 12 Liter ital

4 990 Ft

Verofit

Leírás

VEROFIT izotóniás ital 600g vérnarancs

Mit jelent az, hogy isotoniás sportital? Az isotoniás ital a szervezet sejtjeivel azonos koncentrációjú, sem energiát, sem folyadékot nem von el felszívódása során.

Mire jó a VEROFIT ISOTONIC?

Folyadékpótlás: felnőtteknél általában napi 2-3 liter folyadékpótlás szükséges, fizikai aktivitás során, a mozgás kapcsán elvesztett folyadék mennyiségét a végzett mozgás intenzitása, tartama, illetve a külső hőmérséklet határozza meg. Inni szomjúságérzet nélkül is kell. A folyadék és az ásványi anyagok izzadással történő elvesztése fáradtság érzésével jár. Az edzés vagy versenyzés közbeni, illetve utáni folyadékfelvétel célja a víz és ásványi anyag veszteség pótlása annak érdekében, hogy a keringő vérmennyiség lényegesen ne csökkenjen, valamint az, hogy a szervezet energia raktárai szénhidráttal feltöltődjenek. Az edzés és verseny alatt az izzadás mértéke 2 liter/óra is lehet. A folyadék és elektrolit pótlásnál figyelembe kell venni, hogy a víz nem a legjobb folyadék sem edzés alatt, sem edzés után. Egyrészt a tiszta víz kevésbé jól szívódik fel, mint pl. a higított szénhidrát- és ásványi anyag tartalmú italok. Amennyiben a vízpótlás mellett az ásványi anyagok bevitele nem megfelelő, a folyadék jelentős része a szervezetből a vizelettel távozik. Megfelelő folyadékmennyiség nélkül a hőszabályozás sem oldható meg. Folyadék nélkül megemelkedik a szív frekvencia, a testhőmérséklet, ami kedvezőtlenül befolyásolja a teljesítményt, sőt extrém esetben végzetes kimenetelű is lehet.

Vitamin pótlás: az izzadással elvesztett vitaminokat és ásványi anyagokat pótolni kell. A szervezet nem rendelkezik folyadék raktárakkal, a felesleges mennyiséget a vese hamar kiválasztja. Általában az egy órán túl tartó sporttevékenységnél szoktak komolyabb problémák jelentkezni, de 30 fok fölötti melegben, magas páratartalomnál ez az idő lerövidülhet.

Ásványianyag pótlás: a só és nyomelem pótlás szintén fontos, hiszen izzadással nem csak tiszta vizet, hanem vízben oldott ásványi anyagokatis vesztünk. Az ásvány anyagok deficitje teljesítménycsökkenéssel jár; izomfáradtság és görcsök, szédülés, hányinger lehetnek a következményei. A VEROFIT izotóniás ital 600g-ban lévő ásványi anyagok feloldás után töltött részecskékké vállnak szét.

Energiapótlás: szervezetünk gyakorlatilag szénhidrátokból nyeri az energiát, mely raktárak csak kevés ideig állnak rendelkezésre. A Verofit szinten tartja a vércukorszintet, ezzel kitolja a fáradtság küszöböt! A szénhidrátok pótlása csökkenti a fehérjék leépítését, a fáradás később jelentkezik, s jobb koncentrálóképességet és mozgáskoordinációt biztosít. Még a kisebb intenzitású, hobbyból vagy szabadidős sporttevékenységként űzött sportoknál is célszerű gondoskodni megfelelő folyadék- és elektrolit pótlásról. Szénhidrátforrásként gyümölcscukor és maltodextrin kerül felhasználásra.

Általános hatásai:

– kellemes ízű, nem terheli meg a gyomrot – citrom, vérnarancs,exotic és tropical ízekben;

– cukor hozzáadása nélkül, gyümölcscukor és maltodextrin hozzáadásával készült;

– a szervezetnek nem kell átalakítania, közvetlenül használja fel a benne levő anyagokat;

– véd a táplálkozási hiányosságok ellen;

– fokozottan teherbíróvá teszi a szervezetet;

– kitolja a fáradás határait ezáltal még több munkavégzést tesz lehetővé így növekszik a teljesítmény;

– felgyorsítja a zsírok és a szénhidrátok anyagcseréjét, ezáltal növeli az energiaszintet;

– erősíti az immunrendszert

Mikor és mennyit igyunk?

Célszerű már a hosszú verseny megkezdése előtt 1-2 órával 250-500 ml sportitalt magunkhoz venni. Verseny vagy edzés közben ajánlott kb. 20 percenként újabb 150-250 ml folyadék fogyasztása. Ajánlatos tehát edzés előtt, edzés közben és edzés után is inni.

Alkalmazás és adagolás:

– a dobozban található adagoló kanállal 1 liter vízhez 7-8 kanálnyi mennyiség javasolt. Az adag értelemszerűen növelhető illetve csökkenthető a folyadék mennyiségétől függően. Az adag egyénileg szabályozható ízlés szerint;

– naponta többször is iható;

– edzés előtt, edzés közben, edzés után is iható;

– azonnal oldódik;

– hűthető de sokáig nem tárolható, mert a benne levő vitaminok erjedést indíthatnak el.